
Doba přípravy: 60 minut
Plátky krůtího masa osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Necháme vychladnout a poté pokrájíme na malé kostičky. Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme nasáknout a změknout. Rohlíky mezitím nakrájíme na kostičky. Oddělíme vaječné žloutky od bílků, přišemž žloutky rozšleháme s mlékem a touto směsí zalijeme pokrájené rohlíky. Namočené pečivo osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek a muškátový květ. Vmícháme krůtí maso, namočené pokrájené houby (bez vody) i posekané kopřivy. Ušleháme tuhý sníh z bílků a lehce ho vmícháme do připravené nádivky. Zapékací nádobu dobře vymažeme máslem a rovnoměrně do ní rozprostřeme nádivku. Vložíme do trouby předehřáté na 190°C a upečeme dozlatova. Po upečení a vyklopení ze zapékací misky poklademe plátky másla a ozdobíme čerstvou pažitkou. Nádivku podáváme teplou nebo studenou.
| 500 g | krůtí prsa |
| sůl | |
| pepř mletý | |
| 2 lžíce | olej na smažení |
| 1 hrnek | sušené houby |
| 7 ks | rohlík |
| 7 ks | vejce |
| 1/4 l | mléko |
| 5 stroužek | česnek |
| muškátový květ | |
| 2 lžíce | nasekané mladé kopřivy |
| 100 g | máslo (na vymazání nádoby + na upečenou nádivku) |
| čerstvá pažitka na ozdobu |
