
Doba přípravy: 30 minut
Vejce, párky a zeleninu pokrájíme na kostičky. Nálev z kyjovanky doplníme podle potřeby vodou a podle návodu na obalu připravíme želatinu. Do částečně vychladlé želatiny vložíme veškeré ingredience, osolíme, opepříme a podle chuti přidáme trošku mletého chilli. Nalijeme do formy (může být „srnčí hřbet“, ale i třeba malé bábovičky) a dáme do ledničky ztuhnout. Servírujeme na listech salátu spolu s čerstvým pečivem.
| 6 ks | natvrdo uvařená vejce |
| 4 ks | dietní párek |
| 1 sklenice | pikantní zeleninový salát kyjovanka |
| 200 g | majonéza |
| 1 ks | želatina (na vaječnou tlačenku) |
| 2 lžíce | hořčice |
| 2 lžíce | ocet |
| 1 lžíce | cukr |
| sůl | |
| pepř | |
| mleté chilli | |
| zelený salát na ozdobu (nemusí být) |
