
Doba přípravy: 40 minut
Houby si nejprve předem namočíme asi na 20 minut do teplé vody nebo vývaru. Na másle si poté osmahneme očištěné a nadrobno pokrájené brambory. Po chvíli přidáme houby (i s vodou či vývarem) a nasekaný česnek. Vaříme asi 15 minut doměkka, poté mírně rozmixujeme ručním mixerem. Na závěr přidáme zakysanou smetanu a dochutíme solí, pepřem a octem. Ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou a ihned podáváme.
| 1 hrst | sušené hříbky |
| 1 l | voda nebo vývar |
| kousek | máslo |
| 2 až 3 ks | brambor |
| 2 stroužek | česnek |
| 150 g | zakysaná smetana |
| sůl | |
| pepř | |
| trochu | ocet |
| zelená petrželka na ozdobu |
