
Doba přípravy: 10 minut
Dáme vařit vodu s kořením, citronovou kůrou a rozinkami. Smícháme se sirupem (nebo třtinovým cukrem či medem) a citronovou šťávou. Povaříme pár minut, poté koření vyndáme a nalijeme do silnostěnných sklenek na nožce (popř. skleněných hrníčků). Dolijeme rumem, sklenici ozdobíme plátkem citronu nebo pomeranče a ihned podáváme.
Poznámka: Věděli jste, že grog dostal jméno podle námořního admirála, kterému britští námořníci dali přezdívku Old Grog, což v hantýrce znamená rum ředěný vodou?
| 150 ml | voda |
| několik | hřebíček (koření) |
| skořice celá | |
| kousek citronové kůry (z bio citronu) | |
| 1 hrstička | rozinky |
| 2 cl | cukrový sirup (lze nahradit hnědým třtinovým cukrem) |
| trochu | citronová šťáva |
| 6 cl | tuzemák |
