
Doba přípravy: 30 minut
Rýži propláchneme a necháme okapat. Do hrnce si nalijeme kokosové mléko s vodou. Přivedeme k varu, osolíme a vhodíme rýži. Vaříme na mírném ohni, dokud není rýže měkká. (V případě potřeby přilijeme trochu vody, ale jen tolik, aby byla v závěru vypařená.) Mezitím si na olivového oleji osmahneme pokrájené jarní cibulky a po chvilce přidáme i plátky oloupaného česneku. Máme-li lístky kari, přidáme je také. Po mírném osmahnutí vmícháme do hotové kokosové rýže a můžeme podávat například k pikantním kuřecím křidélkům Buffalo.
Poznámka: Náš recept na pikantní kuřecí křidélka Buffalo najdete ZDE
| 400 g | dlouhozrnná rýže |
| 1 plechovka | kokosové mléko |
| 1/2 l | voda |
| 1/2 lžička | sůl |
| 2 lžíce | olivový olej |
| 3 ks | jarní cibulka |
| 2 stroužky | česnek |
| lístky čerstvého kari (nemusí být) |
