
Doba přípravy: 30 minut
Olivový olej rozehřejeme na hluboké pánvičce a vhodíme na něj nadrobno pokrájenou cibuli. Opečeme ji dozlatova a ke konci pečení přidáme i nasekaný česnek. Poté přihodíme pokrájenou cuketu s paprikou, mrkví, chilli papričkou a zázvorem a chvilku ještě smažíme. Přidáme loupaná rajčata z plechovky, vsypeme bulgur, ochutíme kořením a zalijeme vodou nebo vývarem. Za stálého míchání vaříme zhruba 20 minut (dokud není bulgur se zeleninou měkký). V případě potřeby ještě dolijeme trochu vody nebo vývaru. Na závěr bulgur osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Posypeme nasekanou zelenou petrželkou a podáváme samotné nebo jako přílohu.
| 4 lžíce | olivový olej |
| 2 ks | cibule |
| 3 stroužek | česnek |
| 1 ks | malá cuketa |
| 1 ks | paprika (žlutá, oranžová, červená) |
| 2 ks | mrkev |
| 1 ks | chilli paprička |
| kousek | čerstvý zázvor |
| 1 plechovka | loupaná rajčata |
| 200 g | bulgur |
| 2 lžička | koriandr mletý |
| 1 lžička | římský kmín mletý |
| 1 lžička | sladká paprika mletá |
| 1/2 l | voda nebo vývar |
| sůl | |
| pepř | |
| 1/2 ks | citronová šťáva |
| zelená petrželka |
