
Doba přípravy: 30 minut
Špenát dáme do trošky vody a necháme jej 3 až 5 minut povařit. Poté necháme okapat a vychladnout. Mezitím si rozšleháme vejce se smetanou a přidáme k nim prolisovaný česnek s trochou soli, mletého pepře a nastrouhaného muškátového oříšku. Promícháme se špenátem a vzniklou směs nalijeme naběračkou na pánvičku s rozpáleným olejem. Omelety opečeme z obou stran dozlatova a ihned podáváme.
Poznámka: Místo části špenátu můžeme použít také nasekanou pažitku.
| 150 g | špenát (může být i mražený listový, protlak raději ne) |
| 5 až 6 ks | vejce |
| 4 lžíce | smetana ke šlehání |
| 2 stroužek | česnek |
| sůl | |
| pepř mletý | |
| muškátový oříšek (strouhaný) | |
| olej na smažení |
