
Doba přípravy: 60 minut
Kuřecí prsa očistíme a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvičce si rozehřejeme olej a kuřecí maso na něm osmahneme – asi 6 minut z každé strany, krásně dozlatova. Kuřecí maso přendáme stranou (udržujeme v teple) a na pánev dáme hořčici s medem a smetanou. Necháme chvilku (stačí 2 minutky) provařit. Vzniklou omáčku dochutíme citronem, popř. ještě solí a pepřem. Kuřecí prsa naservírujeme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a ozdobíme čerstvými bylinkami. Podáváme s rýží.
| 4 kousky | kuřecí prsa |
| sůl | |
| mletý pepř | |
| asi 3 lžíce | řepkový či slunečnicový olej |
| 1 lžíce | celozrnná (popř. kremžská) hořčice |
| 1 lžíce | med |
| 150 ml | smetana |
| trochu | citronová šťáva |
| čerstvé bylinky (na ozdobu) |
