
Doba přípravy: 20 minut
V misce si smícháme med, citronovou šťávu, tuzemák a mletou skořici. Banány oloupeme, zalijeme medovou směsí a necháme chvíli odležet. Mezitím si na pánvi rozpustíme máslo a banány v něm opečeme po obou stranách. Opečené banány poklademe na talíře, přidáme vanilkovou zmrzlinu a čerstvé či rozmrazené jahody. Vše pokapeme rozpuštěnou čokoládovou polevou nebo sirupem a podle chuti ještě pocukrujeme. Ozdobíme šlehačkou a podle možností i čerstvou mátou. Ihned podáváme.
| 2 lžíce | med |
| 1 ks | šťáva z citronu |
| 4 lžíce | tuzemák |
| 1/2 lžíce | mletá skořice |
| 4 ks | banán |
| kousek | máslo |
| vanilková zmrzlina | |
| čerstvé (popř. mražené) jahody | |
| šlehačka | |
| čokoládový sirup nebo poleva | |
| čerstvá máta na ozdobu (nemusí být) |
