
Doba přípravy: 20 minut
Maso tuňáka nasekáme na malé kousky. V misce si smícháme hořčici, olivový olej a citronovou šťávu a směs dochutíme solí a pepřem. Poté přidáme nasekaného tuňáka a vše dobře smícháme. Do naolejovaného tvořítka dáme vrstvu směsi a vyklepneme na talíř. Nakonec podle možností posypeme sezamovými semínky a čerstvě mletým pepřem, ozdobíme citronem a ledovým salátem. Tatarský biftek z tuňáka podáváme k topinkám nebo čerstvému pečivu.
| 400 g | tuňák |
| 1 lžíce | dijonská hořčice |
| 1 lžíce | olivový olej |
| 2 lžíce | citronová šťáva |
| sůl | |
| čerstvě mletý pepř | |
| 2 lžíce | sezamová semínka(směs bílých a tmavých) |
| list zeleného salátu na ozdobu | |
| plátek citronu na ozdobu |
