
Doba přípravy: 50 minut
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a necháme okapat. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Oloupanou a pokrájenou cibuli necháme zesklovatět na olivovém oleji a přidáme k ní prolisovaný česnek. Asi 2 minutky restujeme, poté přidáme květák, brambory, pokrájená rajčata a dále mícháme a smažíme. Posypeme kari kořením, zalijeme vývarem a dusíme asi 10 minut. Mezitím si smícháme bramborový škrob se smetanou a přidáme ke květáku. Dusíme posledních pár minut a odstavíme z ohně. Podle chuti přisolíme a opepříme. Posypeme posekanou petrželkou a podáváme buď samotné nebo s rýží.
| 1 ks | květák |
| 1/2 kg | brambor |
| 3 lžíce | olivový olej |
| 3 stroužek | česnek |
| 3 ks | rajče |
| 2 lžíce | kari koření |
| 1/2 l | zeleninový vývar |
| 2 lžíce | jemný bramborový škrob |
| 100 ml | smetana |
| sůl | |
| pepř mletý | |
| zelená petrželka |
