
Doba přípravy: 30 minut
Propláchnuté fazolky zbavíme dlouhých vláken a nakrájíme nebo nalámeme na dílky. Vložíme je do kastrolu s vroucí, mírně osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. Nálev scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme do ní nakrájenou, mírně osmahnutou cibuli, zalijeme částí nálevu, rozšleháme a dobře povaříme. Potom do ní vlijeme smetanu rozkvedlanou se lžičkou mouky, vložíme fazolky, ochutíme paprikou a prohřejeme. Podáváme například s hovězím masem a vařenými brambory.
| 700 g | zelené fazolky |
| sůl | |
| 3 lžíce | máslo |
| 3 lžička | polohrubá mouka |
| 2 ks | středně velká cibule |
| 1 šálek | kysaná smetana |
| 1/2 lžička | mletá paprika |
