
Doba přípravy: 45 minut
Růžičkovou kapustu očistíme, mrkev a brambory oloupeme a omyjeme. Mrkve nakrájíme na kolečka, brambory na kostičky a kapustičky necháme v celku. Do většího hrnce nalijeme vodu, vhodíme do ní kostku bujonu a přivedeme k varu. Přidáme zeleninu s brambory a vaříme asi 35 minut. Mezitím si na pánvi na olivovém oleji osmahneme nejprve nadrobno pokrájenou cibuli a po chvíli i na plátky nakrájený česnek. Osmaženou cibulku s česnekem přidáme do hrnce a dále vaříme vše doměkka. Poté polévku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, ozdobíme zelenou petrželkou či pažitkou a můžeme podávat.
| 500 g | růžičková kapusta |
| 300 g | brambor |
| 300 g | mrkev |
| 1 a 1/2 l | voda |
| 1 kostka | zeleninový bujon |
| 4 lžíce | olivový olej |
| 1 ks | cibule |
| 2 stroužek | česnek |
| sůl | |
| pepř mletý | |
| špetka | muškátový oříšek mletý |
| zelená petrželka nebo pažitka (na ozdobu) |
