
Doba přípravy: 40 minut
Maso omyjeme a osušíme a po obou stranách opepříme. Lilek a cuketu nakrájíme na plátky a osolíme je, aby pustily přebytečnou vodu. Poté tyto plátky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Stejně tak nakrájíme i všechny očištěné papriky, oloupanou cibuli a rajčata. Nyní si v kastrolu na olivovém oleji spolu s máslem opečeme telecí medailonky – z každé strany po dobu zhruba 2 minut. Poté je vyjmeme, osolíme a necháme v teple (např. ve vyhřáté troubě) odpočívat. Do kastrolu po mase vhodíme nejprve pokrájenou cibuli, po chvíli lilek a cukety a na konec přihodíme i rajčata a nasekaný česnek. Za stálého míchání vše opékáme a dusíme asi 15 minut. (Zelenina musí být měkká, ale nesmí z ní být kaše! Šťáva ze zeleniny by se měla vyvařit a zelenina na závěr jemně opéct.) Hotovou opečenou zeleninu dáme na talíře, přendáme na ní odleželé horké telecí medailonky a završíme troškou cibulové marmelády. Ozdobíme podle možností čerstvými bylinkami a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme servírovat např. čerstvý chléb nebo pečivo.
| 8 ks | malé telecí medailonky (nejlepší jsou ze špičky svíčkové) |
| hrubě mletý pepř | |
| 1/2 ks | lilek |
| 1/2 ks | zelená cuketa |
| 1 ks | žlutá paprika |
| 1 ks | červená paprika |
| 1 ks | zelená paprika |
| 1 ks | červená cibule |
| 2 ks | rajče |
| 4 lžíce | olivový olej |
| máslo | |
| sůl | |
| 2 stružek | česnek |
| trochu | cibulová marmeláda |
| čerstvé bylinky na ozdobu (např. rozmarýn, tymián...) |
