
Doba přípravy: 30 minut
Z poloviny chlebových plátků okrájíme kůrku. Nakrájíme na kousky, opečeme nasucho na pánvi a zalijeme pivem. Necháme odstát a rozmícháme. Druhou polovinu chleba nakrájíme na kostičky a na pánvičce nebo na plechu v troubě nasucho opečeme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli pokrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Na sádle orestujeme v hrnci cibuli, přelijeme vývarem a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru přilijeme směs piva a chleba, dochutíme solí, pepřem, kmínem a prolisovaným česnekem. Do hotové polévky přimícháme rozšlehaná vejce a povaříme další asi tři minuty. Polévku rozdělíme na jednotlivé porce a ozdobíme nasekanou petrželkou a opečeným chlebem.
Autor receptu: Ilona Smetanová
Foto: www.czechtourism.cz
| 6-8 plátek | starší tmavý chléb |
| 500 ml | pivo |
| 1 ks | menší cibule |
| 2 stroužek | česnek |
| 1 lžíce | sádlo nebo máslo |
| 1 l | hovězí vývar |
| sůl | |
| pepř | |
| kmín | |
| 3 ks | vejce |
| čerstvá petrželka |
