
Doba přípravy: 60 minut
Rohlíky si nakrájíme na kostičky zhruba 1×1 cm. Zalijeme je dostatečným množstvím mléka (raději lijte méně, dolít mléko můžeme vždycky) a přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Vše promícháme rukama a ochutíme bylinkami, solí a pepřem. Chvíli počkáme až se rohlíky rozmáčí, ale pozor těsto by mělo být raději tužší, protože z něj potřebujeme vytvarovat koule o velikosti tenisového míčku. Knedlíky vaříme v páře zhruba 30 minut. Skvěle se hodí ke GULÁŠI, HOUBOVÉ OMÁČCE nebo ke svíčkové omáčce.
| 10 ks | rohlíky (můžou být i celozrnné) |
| 1 l | mléko |
| 3 ks | vejce |
| 1/4 ks | máslo |
| sůl | |
| pepř | |
| petrželka nebo jiné čerstvé bylinky |
