
Doba přípravy: 40 minut
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kousky nakrájené vepřové maso a opékáme. Postupně přidáme nakrájená játra, slaninu, žampiony, šunku, na jemno pokrájenou cibuli a feferonky. Ochutíme solí, kečupem, pepřem. Na ohni ponecháme do té doby, než je maso měkké. Podáváme posypané pokrájenou jarní cibulkou a jako přílohu servírujeme rýži, brambory, hranolky nebo bramboráčky.
Poznámka: Tato specialita dostala jméno podle horského ducha, vládce a ochránce Orlických hor. Rampušák je odpovědný za počasí, je patronem sportovců a Horské služby a nad horami vládne v zimě. V létě přebírá vládu princezna Kačenka, která chrání přírodu a má blíže k dětem.
| 4 plátek | vepřová kotleta |
| 100 g | vepřová játra |
| 100 g | slanina |
| 100 g | žampion |
| 100 g | šunka |
| 1 ks | cibule |
| 2 ks | feferonka |
| sůl | |
| pepř | |
| kečup | |
| olej | |
| jarní cibulka na ozdobu |
