
Doba přípravy: 30 minut
Housky nakrájíme na kostičky. Přelijeme je mlékem a rozpuštěným máslem, přidáme lučinu, vejce, hrubou mouku, nasekanou petrželku, trochu soli a špetku muškátového oříšku. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z vaječného bílku. Podle chuti vmícháme i na kostičky nakrájenou slaninu. Vše propracujeme a utvoříme knedlíkovou šišku o průměru asi 6 cm. Tu vaříme v páře přibližně 20 minut. (Z těsta můžeme také udělat kuličky o velikosti tenisového míčku.) Hotové lučinové knedlíky podáváme jako přílohu k omáčkám.
Recept + foto: www.mojelucina.cz
| 6 ks | starší houska |
| 1 dl | mléko |
| 50 g | máslo |
| 200 g | lučina |
| 1 ks | vejce |
| 40 g | hrubá mouka |
| 1 lžíce | sekaná zelená petrželka |
| sůl | |
| strouhaný muškátový oříšek | |
| 1 ks | bílek |
| 100 g | anglická slanina (nemusí být) |
