
Doba přípravy: 20 minut
Vejce rozšleháme a smícháme s polohrubou moukou, zakysanou smetanou a cukrem. Mírně osolíme a směs promícháme tak, aby v ní nebyly žádné hrudky. Necháme asi 3 minuty odpočinout, poté si rozehřejeme trochu oleje na pánvi. Sběračkou nabíráme vždy část palačinkové směsi a naléváme ji na pánev. Palačinky osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové palačinky natřeme trochou zakysané smetany rozmíchané s nutellou a ihned podáváme. Nebo můžeme také použít ochucenou zakysanou smetanu, která poslouží stejně dobře.
Poznámka: Náš recept na výrobu domácí nutelly naleznete ZDE
| 2 ks | vejce |
| 1 hrnek | polohrubá mouka |
| 4 lžíce | zakysaná smetana |
| 4 až 6 lžíce | cukr (nejlépe třtinový) |
| trochu | sůl |
| olej na smažení | |
| zakysaná smetana a nutella (na hotové palačinky) |
