
Doba přípravy: 30 minut
Zelený chřest zbavený dřevnatého konce dáme na 8 až 10 minut vařit do osolené vody, do níž přidáme plátek másla a plátek limetky. Mezitím si nakrájíme kozí sýr na malé kostičky. Uvařený chřest opatrně slijeme a naservírujeme na talíř. Takto připravený ho posypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a kostičkami kozího sýra. Opepříme čerstvě mletým pepřem, osolíme a přidáme měsíček limetky na ozdobu. Podáváme s čerstvým bílým pečivem.
| 1 svazek | zelený chřest |
| máslo | |
| kousek | limetka (na chřest) |
| 200 g | kozí sýr |
| 1 ks | jarní cibulka |
| vícebarevný čerstvý pepř | |
| sůl | |
| limetka na ozdobu |
