
Doba přípravy: 45 minut
Cuketu očistíme a nastrouháme nahrubo. Ve větší míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl, prošlehaná vejce, olej, nastrouhanou cuketu, ulisovaný česnek a koření a dobře promícháme, aby vzniklo kompaktní těsto. Těsto rovnoměrně rozmístíme do pekáčku vyloženého pečícím papírem (případně můžeme pekáček vymazat olejem a vysypat moukou), zasypeme strouhaným sýrem a pečeme dozlatova na 170˚C zhruba 20 minut.
TIP: Milovníci masa mohou přidat do těsta vypraženou slaninu. Zajímavou chuť nádivce dodáme také sušenými rajčaty či plísňovým sýrem. Podáváme s naloženou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
| 400 g | cuketa |
| 200 g | tvrdý sýr |
| 1 hrnek | hrubá mouka |
| 1 ks | prášek do pečiva |
| 1/2 hrnek | olej |
| 4 ks | vejce |
| 2 lžičky | sůl |
| 2 stroužek | česnek |
| majoránka | |
| petrželka | |
| špetka | strouhaný muškátový oříšek |
