Doba přípravy: 45 minut
Cuketu očistíme a nastrouháme nahrubo. Ve větší míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl, prošlehaná vejce, olej, nastrouhanou cuketu, ulisovaný česnek a koření a dobře promícháme, aby vzniklo kompaktní těsto. Těsto rovnoměrně rozmístíme do pekáčku vyloženého pečícím papírem (případně můžeme pekáček vymazat olejem a vysypat moukou), zasypeme strouhaným sýrem a pečeme dozlatova na 170˚C zhruba 20 minut.
TIP: Milovníci masa mohou přidat do těsta vypraženou slaninu. Zajímavou chuť nádivce dodáme také sušenými rajčaty či plísňovým sýrem. Podáváme s naloženou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
400 g | cuketa |
200 g | tvrdý sýr |
1 hrnek | hrubá mouka |
1 ks | prášek do pečiva |
1/2 hrnek | olej |
4 ks | vejce |
2 lžičky | sůl |
2 stroužek | česnek |
majoránka | |
petrželka | |
špetka | strouhaný muškátový oříšek |