
Doba přípravy: 60 minut
Housky navlhčíme ve vodě a přebytečnou vodu po chvíli vymačkáme. K namočeným houskám přidáme játra a společně je rozmixujeme. Poté si z bílků ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do játrové směsi. Dochutíme paštikovým kořením, solí a čerstvě mletým černým pepřem. Dobře promícháme. Hotovou směs nalijeme do vymazané formy a pečeme na 170°C přibližně hodinu. Hotovou paštiku přendáme do studené dózy a necháme zcela vychladnout. Po vychladnutí podáváme k čerstvému chlebu.
| 2 ks | houska | 
| 600 g | vepřová játra | 
| 2 ks | bílek | 
| 2 lžíce | paštikové koření | 
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| máslo na vymazání | 
