
Doba přípravy: 90 minut
Do mísy nasypeme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a kávovinou. Přilijeme smetanu a rozšlehaná vejce s cukrem. Vše řádně promícháme a vzniklé těsto nalijeme do bábovkové formy (vymazané tukem a vysypané moukou). Bábovku vložíme do trouby předehřáté na 180° Celsia a v ní pečeme asi 1 hodinu – špejlí na konci vyzkoušíme, zda je hotová.
Poznámka: Kávovina je sušený vodný výluh pražených kořenů čekanky obecné, praženého žita a ječmene, se sladově karamelovou chutí a vůní. V kořenech čekanky je obsažen polysacharid inulin, který pomáhá například při zánětu močových cest, ledvinových kamenech, zácpě nebo nechutenství.
| 2 hrnek | polohrubá mouka | 
| 1 ks | kypříci prášek do pečiva | 
| 2 lžíce | bezkofeinová směs | 
| 1 ks | smetana ke šlehání | 
| 3 ks | vejce | 
| 1/2 hrnek | krupicový cukr | 
| tuk (na vymazání formy) | |
| hrubá mouka (na vysypání formy) | 
