
Doba přípravy: 30 minut
Maso potřeme olejem, opepříme hrubě mletým pepřem a necháme chvíli v chladu marinovat. Mezitím si na pánvičce osmahneme zeleninu na kousku másla dozlatova. Poté k ní přidáme nasekanou chilli papričku a prolisovaný česnek s cherry rajčátky. Ještě chvíli mícháme a smažíme. Nyní si opečeme nebo ogrilujeme naložené hovězí maso – tak, aby nebylo zcela dopečené, ale uprostřed zůstalo růžové. Necháme asi 5 minut vydýchat, poté ho nakrájíme na tenké plátky. Opečenou zeleninu dáme do misky, kde ji promícháme s nakrájeným hovězím masem, přidáme salátové listy, limetkovou nebo citronovou šťávu, cukr a trochu rybí omáčky (opravdu málo, je silná a slaná!). Opatrně vše promícháme, podle potřeby dosolíme a ihned podáváme.
| 300 g | zadní hovězí maso (steak) |
| 2 lžíce | olivový olej |
| hrubě mletý pepř | |
| 1 sáček | mražená zelenina (asijská směs) |
| kousek | máslo |
| 1 ks | chilli paprička |
| 2 stroužek | česnek |
| 10 ks | cherry rajčátka |
| 100 g | čerstvé salátové listy |
| 2 lžíce | limetová nebo citronová šťáva |
| 1 lžička | cukr |
| rybí omáčka | |
| sůl |
