
Doba přípravy: 60 minut
Šuhajdy se připravují do papírových košíčků. Nejdříve v hrnci rozehřejte 130 g rostlinného tuku. Nalámejte do něj kousky čokolády a za stálého míchání vytvořte čokoládovou polevu.
V druhém hrnci si připravte náplň. Opět rozpustíte rostlinný tuk a přidáte ostatní ingredience. Vše smícháte a vytvoříte hmotu.
Nyní můžete přistoupit k plnění košíčků. Do každého dejte nejdříve lžičku čokolády, na to lžičku náplně a opět lžičku čokolády. Vršek je možné posypat kokosem, ovocem či ozdobit mandlí. Nakonec šuhajdy necháte ztuhnout.
Šuhajdy jsou rychlým nepečeným vánočním cukrovím, které vám nezabere příliš času.
| 250 g | čokoláda na vaření |
| 130 g | rostlinný tuk |
Náplň
| 100 g | mleté lískové oříšky |
| 150 g | moučkový cukr |
| 100 g | rostlinný tuk |
| 1/2 dl | rum |
| 1/2 dl | mléko |
| mandle nebo kokos (na ozdobu) |
