
Doba přípravy: 40 minut
Očištěné podkovy z kapra osolíme, okmínujeme a potřeme bílým jogurtem. Poté vložíme na hodinu do ledničky. Po vyndání je (i s jogurtovou košilkou) obalíme v klasickém trojobalu – hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na hlubší pánvi si mezitím rozehřejeme olej a obalené kusy kapra na něm osmahneme z obou stran dozlatova. Na druhé pánvičce si na másle mírně osmahneme mandlové plátky. Smaženého kapra naservírujeme na talíře, kde ho přesypeme opečenými mandlovými lupínky. Podáváme s plátky citronu a zelenou petrželkou. Jako přílohu volíme brambory nebo bramborový salát.
| 1 ks | očištěný kapr |
| sůl | |
| drcený kmín | |
| 1 kelímek | smetanový jogurt |
| hladká mouka | |
| 2 ks | vejce |
| strouhanka | |
| olej na smažení | |
| 50 g | máslo |
| 150 g | mandlové plátky |
| zelená petrželka na ozdobu |
