
Doba přípravy: 40 minut
Očištěné podkovy z kapra potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a okmínujeme. Poté je obalíme v klasickém trojobalu – hladké mouce. rozšlehaných vejcích a strouhance. Na hlubší pánvi si mezitím rozehřejeme olej s máslem a obalené kusy kapra v něm osmahneme z obou stran dozlatova. Smaženého kapra podáváme s plátky citronu a zelenou petrželkou. Jako příloha je k němu nejlepší bramborový salát.
| 1 ks | očištěný kapr (rozdělený na podkovy) |
| 3 stroužek | česnek |
| sůl | |
| mletý bílý pepř | |
| drcený kmín | |
| hladká mouka | |
| 2 ks | vejce |
| strouhanka | |
| olej a máslo na smažení | |
| 1 ks | citron |
| zelená petrželka na ozdobu |
