
Doba přípravy: 20 minut
Kuskus nasypeme do misky, pokapeme trochou olivového oleje a promícháme. Zalijeme horkou vodou zhruba 2 cm nad úroveň kuskusu (poměr vychází 1:2) a přiklopíme. Necháme 5 až 10 minut odstát. Mezitím si najemno nakrájíme cibuli, rajčata a salátovou okurku na malé kostičky a petrželku s mátou nasekáme také velmi najemno. Ve velké míse smícháme hotový kuskus se zeleninou a bylinkami, přilijeme zbylý olivový olej a salát dochutíme prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, medem, solí a trochou čerstvě mletého pepře. Vše promícháme a dáme vychladit do ledničky. Podáváme samotné nebo jako přílohu k drůbeži či rybě.
Poznámka: Libanonský salát Tabbouleh (čteme taboule) s kořeny z celé Arábie se tradičně připravuje z bulguru (předvařené nalámané celozrnné pšenice), který lze nahradit kuskusem, což je spařená a do kuliček tvarovaná krupice z pšenice, ječmene nebo prosa. Do tohoto lehkého salátu se přidávají rajčata, petrželová nať, máta, cibule a olivový olej.
| 150 g | kuskus |
| 1 ks | cibule |
| 5 ks | rajčata |
| kousek | salátová okurka |
| 6 lžíce | olivový olej |
| 1 svazek | zelená petržel |
| 1 menší svazek | čerstvá máta |
| 1 stroužek | česnek |
| 2 ks | šťáva z citronů |
| 1 lžíce | med |
| sůl | |
| mletý pepř |
