
Doba přípravy: 60 minut
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji dozlatova. Přidáme bulgur a zalijeme vývarem. Necháme vařit dokud se vývar nevypaří a bulgur není uvařený. K uvařenému a trochu vychladlému bulguru přidáme nastrouhanou mrkev, prolisovaný česnek, nastrouhaný eidam a vaječné žloutky. Osolíme, opepříme a přidáme čerstvě nasekanou petrželku nebo pažitku. Vše důkladně promícháme a ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky, které vyskládáme na pečící papír a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut.
| 100 g | bulgur |
| 1 ks | cibule |
| 2 ks | česnek |
| 1/2 l | zeleninový vývar |
| 1 ks | větší mrkev |
| 150 g | eidam |
| 3 ks | vaječné žloutky |
| sůl | |
| pepř | |
| olivový olej | |
| petrželka nebo pažitka |
