
Doba přípravy: 40 minut
Rajčata omyjeme, rozkrájíme na půlky a dáme do většího hrnce. Přidáme k nim pokrájená jablka (se slupkou, ale bez jádřince), očištěnou nahrubo nakrájenou cibuli a oloupaný česnek. Zalijeme octem s vodou, přisypeme cukr a sůl. Do malého plátěného sáčku dáme veškeré koření (pepř, nové koření, bobkový list, hřebíček, mletou papriku i skořici) a sáček vložíme také do hrnce. Necháme vařit asi 1 hodinu (občas přitom zamícháme). Po této době vyndáme sáček s kořením a kečupovou směs rozmixujeme tyčovým mixerem dohladka. Horký hotový kečup nalijeme do vymytých a vysušených skleniček. Uzavřeme a sterilujeme 10 minut při teplotě 75 °C.
| 2 kg | zralá rajčata |
| 2 ks | větší jablka |
| 2 ks | větší cibule |
| 3 stroužky | česnek |
| 150 ml | ocet |
| 150 ml | voda |
| 150 g | krupicový cukr |
| 1 lžíce | sůl |
| 10 kuliček | pepř |
| 7 kuliček | nové koření |
| 3 ks | bobkový list |
| 4 ks | hřebíček |
| 1 lžička | sladká mletá paprika |
| 1/2 lžičky | mletá skořice |
