Doba přípravy: 45 minut
Zelené fazolové lusky a mrkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Steaky z lososa očistíme, osušíme, zakapeme olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme nejprve cibuli, pak přidáme fazolové lusky s mrkvičkou a vše krátce orestujeme. Potom směs zalijeme vínem. Jakmile se víno odpaří, přilijeme zeleninový vývar a zeleninu podusíme doměkka. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a uchováme v teple. Na oleji z obou stran si opečeme steaky z lososa a hotové je ihned servírujeme na talíře. Na závěr posypeme nasekaným koprem a podáváme s teplými fazolkami a mrkvičkou. Jako přílohu doporučujeme čerstvý domácí chléb.
Poznámka: Recept na čerstvý domácí chléb přinášíme ZDE
2 kousek | losos |
1 ks | cibule |
250 g | čerstvé fazolové lusky (případně mražené) |
150 g | čerstvé malé mrkvičky (případně mražené) |
trochu | olivový olej |
3 lžíce | bílé víno |
2 dl | zeleninový vývar |
trochu | zakysaná smetana |
sůl | |
mletý bílý pepř | |
citronová šťáva | |
čerstvý kopr |