
Doba přípravy: 50 minut
Rohlík rozdrobíme do mléka a necháme nasáknout. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na 1 lžíci sádla. Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme do něj syrová vejce, mléko s rohlíkem, trochu podrceného kmínu a opečenou cibuli. Masovou hmotu zahustíme strouhankou a dobře (nejlépe ručně) promícháme. Formu na sekanou vymažeme zbytkem sádla, rozložíme do ní vrstvu masové hmoty, naklademe na ni celá uvařená a oloupaná vejce a zakryjeme zbytkem masové hmoty. Povrch překryjeme alobalem a pečeme při 180 stupních Celsia zhruba 30 minut. Poté alobal odstraníme a pečeme dalších asi 20 minut, aby se udělala zlatavá kůrčička. Hotovou sekanou vyklopíme z formy a podáváme ji například s vařenými brambory.
| 1 ks | rohlík | 
| 1 hrnek | mléko | 
| 2 ks | středně velká cibule | 
| 2 lžíce | sádlo | 
| 400 g | mleté maso (nejlepší je směs hovězího a vepřového) | 
| sůl | |
| pepř mletý | |
| 3 ks | syrová vejce | 
| drcený kmín | |
| 1 hrnek | strouhanka | 
| 3 ks | natvrdo uvařené vejce | 
