
Doba přípravy: 110 minut
Rozinky či kandované ovoce zalijeme na půl hodiny tuzemákem. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny, zašleháme změklé máslo a tvaroh. Vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva a nasáklé rozinky či kandované ovoce (včetně tuzemáku). Bílky vyšleháme do pevného sněhu, který lehce vmícháme do těsta. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těstem naplníme spodní díl formy asi 1 a 1/2 cm pod okraj a zaklopíme vrchním dílem. Pečeme zhruba 80 minut při 170° Celsia. Upečeného beránka necháme zchladnout a poté ho opatrně vyklopíme na mřížku.
| 100 g | rozinky či kandované ovoce |
| 70 ml | tuzemák |
| 3 ks | vejce (bílky a žloutky zvlášť) |
| 120 g | moučkový cukr |
| 250 g | máslo |
| 1 ks | měkký polotučný tvaroh |
| 350 g | hladká mouka |
| 1 ks | kypřicí prášek do pečiva |
| 1 lžíce | tuk na vymazání formy |
| hrubá mouka na vysypání formy |
