
Doba přípravy: 60 minut
Hovězí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli se slaninou, po chvíli přidáme nasekaný česnek a na kousky pokrájenou papriku a rajčata. Asi po 10 minutách dušení přidáme pokrájené hovězí maso. To také chvíli osmahneme a nakonec zalijeme hovězím vývarem (nebo vodou) a výluhem z kávoviny (kávovinu předtím přelijeme 3 dl horké vody, necháme 3 minuty odstát a poté zcedíme). Guláš na závěr dochutíme rajským protlakem, solí a pepřem a pomalu jej dusíme doměkka. Hotový guláš podáváme s knedlíkem nebo čerstvým chlebem.
Autorka receptu: Tereza Mrowiecová, Karviná
| 500 g | hovězí maso |
| 3 lžíce | olej |
| 3 ks | cibule |
| 100 g | slanina |
| 3 stroužek | česnek |
| 2 ks | zelená paprika |
| 2 ks | rajče |
| 2 lžička | sladká mletá paprika |
| 1/2 l | hovězí vývar |
| 2 lžíce | bezkofeinová směs (např. Caro nebo Kávovina) |
| 2 lžíce | rajský protlak |
| sůl | |
| pepř mletý |
