
Doba přípravy: minut
Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibulku a pórek do zlatova. Přidáme kousky mrkve a rovněž pár minut restujeme, aby změkla. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme a přilijeme vývar. Vhodíme na menší kousky pokrájené brambory, osolíme a opepříme. Přibližně 20 minut necháme probublávat. Poté vlijeme smetanu, přidáme cukr, ocet a kopr, promícháme. Lososa zbavíme kůže a pokrájíme na menší kousky, které rovněž vhodíme do polévky. Dalších 10 minut necháme na mírný plamen provařit. Nakonec ještě dochutíme solí a pepřem a podáváme.
| 1 lžíce | máslo |
| 1 ks | menší cibule |
| 1 ks | pórek |
| 2 ks | menší mrkev |
| 5 ks | menší brambory |
| 1 lžíce | hladká mouka |
| 1 litr | kuřecí vývar |
| 250 ml | smetana |
| 1 lžíce | cukr |
| 1 lžíce | vinný ocet |
| hrst | kopr |
| 500 g | filé z lososa |
| sůl a pepř |
