
Doba přípravy: 30 minut
Oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Cukr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme kakao a dobře promícháme, na závěr jemně zapracujeme sníh z bílků. Hotové těsto rozprostřeme na pečicí papír vymazaný olejem. Pečeme na 175 ⁰C asi 7 minut. Necháme lehce vychladnout a roládu jemně srolujeme. Mezitím vyšleháme šlehačku a jahody nakrájíme najemno. Vychladlé těsto potřeme šlehačkou, posypeme jahodami a hoblinkami čokolády. Zarolujeme a dozdobíme jahodami a čokoládou dle chuti.
| 5 ks | vejce | 
| 5 lžic | kvalitní kakao | 
| 80 g | cukr krystal | 
| 100 ml | smetana ke šlehání | 
| 150 g | čerstvé jahody | 
| hoblinky z hořké čokolády | 
