
Doba přípravy: 60 minut
Rybí filé uvaříme v trošce vody, slijeme a rozmělníme vidličkou. Přidáme sůl, koření na ryby a vajíčko rozšlehané s mlékem. Zahustíme strouhankou z toastového chleba – tak, abychom mohli ze vzniklé směsi vytvořit kulaté karbanátky. Tyto karbanátky pečeme buď na grilu či na pánvi z obou stran dozlatova. Mezitím si rozřízneme celozrnné housky, spodní polovinu poklademe listem zeleného salátu a plátkem rajčete a červené cibule. Na zeleninu položíme opečený rybí karbanátek, přelijeme domácí tatarskou omáčkou a podle chuti přesypeme libovolnými klíčky. přiklopíme horní polovinou housky a ihned podáváme.
| 300 g | kvalitní rybí filé |
| trochu | sůl |
| 1 lžička | koření na ryby |
| 2 ks | vejce |
| 2 lžíce | mléko |
| strouhanka z toastového chleba | |
| trochu | olej na pečení |
| 4 ks | celozrnná houska |
| listy zelného salátu | |
| 1 ks | rajče |
| 1/2 ks | červená cibule |
| domácí tatarská omáčka | |
| klíčky či naklíčená semínka (nemusí být) |
