Doba přípravy: 60 minut
Lososa očistíme, omyjeme a osušíme. Z barevného pepře, olivového oleje a prolisovaného česneku připravíme marinádu, kterou ještě dochutíme trochou cukru, vinného octa a solí. Lososa touto marinádou ze všech stran potřeme a necháme asi 20 minut marinovat. Poté lososa opečeme buď na pánvi nebo ogrilujeme na grilu z obou stran dozlatova. Hotového lososa naservírujeme na talíře spolu s omytými lístky čerstvého špenátu a poklademe červeným rybízem (případně kopečkem rybízu jako brusinky). Podáváme s čerstvým pečivem nebo s vařenými brambory.
2 porce | losos |
1 lžíce | barevný pepř |
3 lžíce | olivový olej |
2 stroužek | česnek |
trochu | cukr |
trochu | vinný ocet |
sůl | |
hrst | čerstvé špenátové lístky |
hrst | čerstvý červený rybíz (nebo 2 lžíce rybízu jako brusinky) |