
Doba přípravy: 30 minut
Cuketu omyjeme a nakrájíme na kousky. Vhodíme je do hrnce s olivovým olejem a za stálého míchání opékáme. Na poslední půlminutu vmícháme i nasekaný česnek. Zalijeme vývarem a dusíme asi 15 minut, dokud cuketa nezměkne. Poté rozmixujeme, přidáme smetanu i zakysanou smetanu a vmícháme nastrouhaný parmezán. Ještě jednou prohřejeme a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s čerstvým pečivem nebo křupavými krutony.
| 1 kg | cuketa |
| 2 lžíce | olivový olej |
| 4 stroužek | česnek |
| 750 ml | drůbeží vývar |
| 250 ml | smetana |
| 4 lžíce | zakysaná smetana |
| 50 g | parmezán |
| sůl | |
| pepř |
