
Doba přípravy: minut
Cuketu důkladně omyjeme, odřežeme konce a pokrájíme na podlouhlé širší hranolky. V jedné misce rozšleháme vejce. V další smícháme strouhanku a k ní najemno přistrouháme tvrdý sýr. Také přidáme sůl, pepř a koření dle chuti (doporučujeme například uzenou mletou papriku nebo koření na americké brambory), od každého asi půl lžičky. Každou hranolku obalíme ve vajíčku a poté ve strouhankové směsi. Klademe na plech vystlaný pečicím papírem. Takto připravené hranolky vložíme do rozpálené trouby na 180°C přibližně na 20 minut, dokud nezezlátnou. Podáváme například s jogurtovým dipem.
| 1 ks | střední cuketa |
| 2 ks | vejce |
| 1/2 hrnku | strouhaný tvrdý sýr (eidam, parmazán...) |
| 1 hrnek | strouhanka |
| sůl | |
| mletý pepř | |
| koření dle chuti |
