
Doba přípravy: 60 minut
Na rozpáleném oleji si dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme na nudličky nakrájené hovězí maso a zprudka osmažíme. Přidáme prolisovaný česnek a opékáme zhruba 2 minuty (musíme si dát pozor, aby nám česnek nezhořkl). Přidáme rajčatový protlak a podlijeme trochou vody. Necháme dusit. Po 20 až 30 minutách přilijeme víno a dusíme tak dlouho, dokud nám omáčka nezhoustne. Pokud je maso stále tvrdé, podlijeme ještě troškou vody a dusíme dokud se maso skoro nerozpadá.
Hotové maso podáváme s rýží, polentou nebo bramborovým pyré. Recept na polentu naleznete ZDE.
| 500 g | libové hovězí maso |
| 2 ks | větší cibule |
| 1 plechovka | rajčatový protlak |
| 2 stroužek | česnek |
| 3 dcl | červené víno |
| sůl | |
| pepř | |
| olej |
