
Doba přípravy: 200 minut
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Najemno nasekanou cibulku zpěníme na másle, přidáme najemno nakrájenou slaninu, orestujeme dozlatova, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu a necháme rozvonět. Na závěr přidáme rajčatové pyré a lisovaný česnek. Hovězí maso očistíme, osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou. Zprudka opečeme na másle ze všech stran a vložíme do zeleninového základu. Podlijeme červeným vínem, vývarem, přidáme bobkový list, přiklopíme pokličkou a dáme dusit do rozehřáté trouby. Dusíme na 170˚ přibližně 3 hodiny doměkka. V průběhu dolíváme vývar a maso můžeme otočit. Na závěr dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a dle fantazie čerstvými bylinkami. Omáčku můžeme propasírovat. Podáváme s hrnkovým knedlíkem nebo bramborovou kaší.
| 1 ks | hovězí líčka |
| 50 g | slanina |
| 1 ks | cibule |
| 1 ks | mrkev |
| 1 ks | celer |
| 2 stroužek | česnek |
| 2 lžíce | rajčatové pyré |
| 500 ml | hovězí vývar |
| 200 ml | suché červené víno |
| máslo | |
| sůl | |
| pepř | |
| bobkový list | |
| hladká mouka |
