
Doba přípravy: 35 minut
Dýni rozkrojíme, vydlabeme z ní semínka a dužinu omyjeme (nemusíme loupat). Očištěnou dýňovou dužinu nakrájíme na kostky a dáme je do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme, přihodíme oloupaný česnek a necháme vařit asi 20 minut. Poté scedíme vodu, přilijeme teplé mléko, přihodíme kousek másla a rozmixujeme ručním tyčovým mixerem zcela na kaši. Dochutíme muškátovým oříškem a dosolíme podle chuti. Podáváme buď jako samotný pokrm nebo jako přílohu všude tam, kde máme ve zvyku použít bramborovou kaši.
| 1 kg | moučnatá dýně (nejlepší je typ hokkaido) |
| sůl | |
| 3 stroužky | česnek |
| 300 ml | mléko |
| kousek | máslo |
| strouhaný muškátový oříšek |
