
Doba přípravy: 20 minut
Brambory oloupeme a pokrájíme na kousky. Maso omyjeme a také pokrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej a nejprve na něm zprudka osmahneme vepřové maso a po chvíli i pokrájené brambory. Přidáme pokrájenou slaninu, na kolečka nakrájenou cibuli a tmavé žampiony a za stálého míchání stále smažíme ze všech stran. Po zhruba 10 minutách (neustále přitom mícháme a obracíme) zalijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme do změknutí masa i brambor. Poté odklopíme, naposledy osmahneme a sundáme z ohně. Ochutíme solí, mletým pepřem a sojovou omáčkou. Ozdobíme posekanou zelenou petrželkou a ihned podáváme.
| 4 ks | brambor | 
| 300 g | vepřové maso (nejlépe panenka) | 
| 4 lžíce | olej | 
| 200 g | slanina | 
| 1 ks | cibule | 
| asi 10 ks | malý tmavý žampion | 
| 1/2 l | masový vývar | 
| sůl | |
| pepř mletý | |
| trochu | sojová omáčka | 
| čerstvá zelená petrželka na ozdobu | 
