
Doba přípravy: minut
Na vál si prosijeme hladkou mouku, přidáme moučkový i vanilkový cukr se změklým máslem, žloutky a citronovu kůru. Promneme rukama a vytvoříme těsto, které dáme na chvilku do chladu odpočinout. Na pomoučeném vále si z něj poté vyválíme tenký plát, ze něhož vykrajujeme hladká nebo vroubkovaná kolečka (popř. jiné tvary), přičemž u poloviny vypíchneme kovovou trubičkou střed. Vykrojené tvary poklademe na plech vyložený pečicím papírem. Ten dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia, kde pečeme 8 až 10 minut dozlatova. Po vychladnutí slepujeme oblíbenou marmeládou.
Poznámka: Na slepení vyzkoušejte například náš pomerančový džem s koňakem (recept na něj naleznete ZDE) nebo jablečný džem se skořicí (recept máme ZDE)
| 350 g | hladká mouka |
| 120 g | moučkový cukr |
| 1 ks | vanilkový cukr |
| 250 g | máslo |
| 3 ks | žloutek |
| nastrouhaná citronová kůra (z bio citronu) | |
| marmeláda nebo džem |
