
Doba přípravy: minut
Do mísy nasypeme hladkou mouku s moučkovým cukrem a najemno namletými oříšky. Přidáme změklé máslo, žloutky a citronovou kůru. Z těchto ingrediencí zpracujeme hladké těsto, které vytvarujeme do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne odležet v ledničce. Druhý den z těsta tvarujeme rohlíčky (můžeme buď tradičně rukama nebo existuje i forma na vanilkové rohlíčky) a ty vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180° Celsia po dobu 8 až 10 minut (podle velikosti) dorůžova. Horké upečené rohlíčky obalíme ve vanilkovém cukru smíchaném s moučkovým cukrem.
Poznámka: Chcete-li vyzkoušet trochu zdravější variantu vanilkových rohlíčků, pusťte se spolu s námi do přípravy vanilkových rohlíčků z pohankové mouky – recept na ně přinášíme ZDE
| 280 g | hladká mouka |
| 80 g | cukr moučka |
| 80 g | jemně umleté lískové či vlašské oříšky |
| 200 g | máslo |
| 2 ks | žloutek |
| nastrouhaná citronová kůra z chemicky neošetřeného citronu | |
| 4 ks | vanilkový cukr |
| 50 g | cukr moučka ( na obalení rohlíčků) |
