
Doba přípravy: 20 minut
Do hrnce nalijeme hruškový džus a přidáme skořici společně s hřebíčkem. Začneme zahřívat a přivedeme k varu. Pokud máme raději sladší chuť, přidáme cukr a společně ještě chvíli povaříme. Jestliže je na nás džus ovšem příliš sladký, můžeme naopak naředit troškou vody. Připravíme si sklenici, do které dáme lžíci rumu. Z hotového punče vyndáme koření a nalijeme do sklenice s rumem. Podáváme horké a můžeme dozdobit tyčinkou skořice, která rovněž slouží jako míchátko.
| 3/4 sklenice | kvalitní hruškový džus (nejlépe 100%) |
| 1 tyčinka | skořice |
| 2 ks | hřebíček |
| 1 lžíce | rum |
| dle chuti | cukr |
| dle potřeby | voda na zředění |
