
Doba přípravy: 70 minut
Hovězí maso omyjeme a necháme vařit ve větším hrnci do změknutí (nejlepší a nejrychlejší vaření je v tlakovém hrnci). Hlávku zelí mezitím očistíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky. Krátce podusíme v osoleném vývaru z masa a scedíme. Na oleji si osmažíme najemno nakrájenou cibuli a přidáme na kostky nakrájené hovězí maso. Podlijeme vývarem z masa a přidáme okapané zelí. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Dusíme, dokud nebude zelí měkké. Hovězí maso v zelí podáváme například s vařenými brambory.
| 1/2 kg | hovězí maso |
| 1/2 hlávka | bílé zelí |
| olej na smažení | |
| 2 ks | středně velká cibule |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| trochu | kmín |
