
Doba přípravy: 30 minut
Z mouky, vajec a vody si uděláme řidší těsto. To osolíme a přidáme do něj drcený kmín. Čerstvé zelí jemně nakrouháme a vmícháme do těsta. Přidáme i očištěnou a najemno nastrouhanou mrkev a brokolici (kvůli barvě). Vmícháme kypřicí prášek do pečiva. Ze vzniklého těsta tvoříme placky, které smažíme z obou stran na pánvi s rozpáleným olejem. Osmažené je dáváme na papírové ubrousky, abychom odstranili co nejvíce tuku.
Náš tip: Placky podáváme s mlékem nebo zakysanými mléčnými výrobky (doporučujeme vyzkoušet např. acidofilní mléko Ranko).
| 1 kg | polohrubá mouka |
| 3 ks | vejce |
| voda | |
| sůl | |
| 1 lžička | drcený kmín |
| 600 g | čerstvé zelené zelí |
| 1 ks | mrkev |
| 100 g | brokolice |
| kypřící prášek do pečiva | |
| olej na smažení (nejlépe řepkový) |
