
Doba přípravy: 45 minut
Kyselé zelí dáme do hrnce, zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a nové koření a vaříme po dobu asi 30 minut doměkka. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s kmínem dáme vařit zvlášť. Mezitím si na másle na pánvičce opečeme nejprve nadrobno pokrájenou cibuli a po chvíli přidáme i pokrájené uzené maso. Opékáme dozlatova a opečené přidáme k uvařenému zelí. Přihodíme zcezené uvařené brambory a vše smícháme. Ochutíme mletou sladkou paprikou a podle potřeby ještě osolíme. Ozdobíme bylinkami a podáváme.
| 500 g | kysané zelí |
| 2 l | masový nebo zeleninový vývar |
| 5 lístek | bobkový list sušený |
| 5 kulička | nové koření |
| 2 ks | středně velký brambor |
| 1 lžíce | kmín |
| máslo | |
| 2 ks | cibule |
| 150 g | uzené maso |
| 1 lžička | mletá sladká paprika |
| sůl | |
| zelené bylinky na ozdobu (pažitka, petrželka, nať fenyklu) |
